Utbud

Danslek 4-6 år

Barndans

Med lekfullhet och nyfikenhet utforskar vi kroppens rörelse-möjligheter; olika rörelsekvaliteter och tempo, rytm, balans, samarbete och individualitet. Undervisningen bygger på ålders-anpassade dansövningar, improvisation, rörelseramsor, samt grundläggande träning i förflyttningsrörelser, rumsuppfattning och kroppsmedvetenhet. Som inspiration använder vi musik från hela världen!

Barndans afro 6-8 år

Här bygger vi vidare på dansleken och börjar med mer koordinerade rytmiska steg, vi utvecklar dansteknik, kroppskännedom och samarbete i gruppen för att kunna öva in enklare koreografier. Barndans afro utgår från afrikansk dans och modern och nutida dans för barn, vilket ger en bra grund för många andra populära dansstilar. Kännetecknande är rörelseglädje där hela kroppen engageras i rytmiska stärkande rörelser. Rörelsen får sitt eget uttryck i min kropp och min kropp är härlig precis som den är!

Afro-inspirerad dans

(Vuxna, nivå nybörjare / fortsättning)

Traditionell västafrikansk dans kan sägas präglad av en känsla av kontakt med jorden, sensualism, mjukhet och styrka, liksom explosivitet och uttrycksfullhet. Samspelet med musiken och rytmen är en förutsättning, liksom lekfullheten och det egna uttrycket.

Vi tränar oss i kroppsnärvaro och utforskar rörelser, rytmer, koordination, variationer och fraser. Varje klass inleds med uppvärmning och avslutas med skön stretch. Med utgångspunkt i traditionell västafrikansk dans, samt med influenser av afro-cubansk och afro-haitisk dans, ger vi oss hän i det vi kallar afro-inspirerad dans.

Dansresa till Ghana

Dansresa till Ghana med Merlin Nyakam 27 december 2006 - 16 januari 2007. Läs mer

Danskurser med internationella gästlärare

Merlin Nyakam

Merlin Nyakam, högt uppskattad dansare, pedagog och koreograf från Paris/Kamerun. Besök även hemsidan för Merlin Nyakams danskompani La Calebasse.

Titta under Aktuella kurser för tider och mer info.

Dansworkshops

Skräddarsydda intensiv-workshops/helgkurser för t ex skolor och arbetsplatser. Maila eller ring för mer info!

Musik och catering

Bokning av DJ, afrikansk musik, reggae och RnB och catering av afrikansk / afro-karibisk mat. Maila eller ring för mer info!

Dans- och musikuppträdande

Ett härligt inslag på er fest, konferens, marknad, studiedag, möhippa... Maila eller ring för mer info!